Referenties Marcey's & Craftworks

Referentieoverzicht

Craftworks ontwikkelde een milkshakemachine voor een joint venture waarvan Danone deel uit maakte. Inmiddels is dit product onder de naam Marcey's op de markt. Dit is een prachtig voorbeeld dat laat zien dat wij alle disciplines in huis hebben om producten te ontwikkelen, de producent te ondersteunen en de marktgang te begeleiden.

Conceptontwikkeling

Voor de conceptontwikkeling van de milkshakemachine zijn we begonnen met de vraag hoe je een milkshake bereidt. Uit welke ingrediënten bestaat een milkshake, in welke volgorde voeg je ze toe en hoe zorg je ervoor dat de shake koel, fruitig en smaakvol is? En vervolgens: hoe houd je zo'n machine op een verantwoorde wijze schoon?

Technische ontwikkeling

Tijdens de technische ontwikkeling hebben we antwoord gegeven op een aantal cruciale vragen. Hoe sla je alle verschillende producten in één machine op? Hoe mix je de ingrediënten tot een smaakvolle milkshake van constante kwaliteit? Hoe verloopt de cup handling en hoe werkt de rietjesdispenser?

Al in de conceptfase is ervoor gekozen alle processen in de beker waaruit de consument gaat drinken te laten plaatsvinden. Dus ook het bevriezen van de milkshake. Daartoe ontwikkelde Craftworks een geoctrooieerd systeem om de drank met behulp van vloeibare stikstof te bevriezen.

Hygiëne

Hygiëne is van het grootste belang voor een vending machine, zeker omdat er verse producten in worden bereid. Wij ontwikkelden voor deze dispenser een custom CIP waarmee het systeem zichzelf schoon kan houden. Een ontwikkeling die elders alleen op industriële schaal wordt toegepast.

Integratie

Aan het einde van het ontwikkelproces hebben wij alle componenten geïntegreerd in een prototype: mechanisch, elektrisch, electronisch en softwarematig. Het resultaat was een volledig werkende markttestmachine die slechts op detailniveau verschilde van het uiteindelijke productiemodel.

Overdracht

Ten slotte heeft Craftworks via een intensieve kennisoverdracht de serieproducent in staat gesteld de machine te industrialiseren. Inmiddels is er een vruchtbare samenwerking ontstaan tussen Craftworks en deze Duitse producent.