Mechanical Engineer

Ben jij een ervaren, nieuwsgierige en oplossingsgerichte Mechanical Engineer met een passie voor innovatie? Heb jij een natuurlijk talent voor het ontleden van technische uitdagingen en ben je geboren met een uitvindersmentaliteit? Als jouw afstandsbediening nooit veilig was of jouw brommer vaker uit elkaar lag dan dat je erop reed, dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Mechanical Engineer sta je aan de wieg van nieuwe producten, waarbij je vaak begint met niet meer dan ideeën. Je hebt aanzienlijke werkervaring en bent in staat om projecten te leiden. Jouw rol is cruciaal bij het omzetten van ideeën in technische oplossingen, binnen de gestelde eisen van het project en de omgeving waarin het product zal functioneren.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

In nauwe samenwerking met collega's doorloop je korte rondes van ontwerp, realisatie en evaluatie om stapsgewijs een product te ontwikkelen. Als Mechanical Engineer ben je verantwoordelijk voor het gehele proces, van de eerste schets tot de laatste hand aan een prototype voordat het naar een beurs gaat.

Je ontwerpt complexe producten, assembleert ze zelf en test ze in ons lab. Aan de hand van deze tests analyseer je jouw ontwerp en werk je continu aan verbeteringen. Je zult zelden een hele dag achter je pc doorbrengen, omdat jouw werk ook hands-on activiteiten omvat.

Het uiteindelijke doel is om in een kort tijdsbestek een werkend prototype te leveren dat klaar is voor gebruik door de eindgebruiker. Om dit te bereiken, onderhoud je contact met toeleveranciers en presenteer je mogelijk oplossingen aan de klant, waaronder gerenommeerde merken zoals Coca Cola, Heineken en Douwe Egberts. 

Wat bieden wij?

 • Een salarisrange tussen €3000 - €4000 bruto o.b.v. 40 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime werkweek;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Mogelijkheid om 32 uur te werken;
 • Flexibele inlooptijden;
 • Een uitdagende functie waarin je alle vrijheid krijgt;
 • Mogelijkheid om door te groeien naar Projectleider.

​​​​​​​Over jou

Als Mechanical Engineer bij Craftworks ben je een sleutelfiguur in ons team. We zoeken een collega met meerdere jaren werkervaring en een praktische kijk op projecten. Iemand die de leiding kan nemen, maar ook effectief kan samenwerken in een team. Naast de algemene eigenschappen die onze medewerkers typeren, zijn de volgende vereisten belangrijk:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal één jaar relevante werkervaring;
 • Twee rechterhanden;
 • Kennis en ervaring binnen de food industrie is een pré;
 • Kennis en ervaring met SolidWorks is een dikke pré;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Een creatieve en oplossingsgerichte geest met oog voor detail. 

Craftworks is een groeiend bedrijf waarin we hard werken maar vooral ook plezier hebben. Als onderdeel van ons team van ongeveer 20 engineers, zal jouw verantwoordelijkheid niet alleen het succesvol voltooien van projecten zijn, maar ook het plezier hebben in je werk. Ben jij klaar voor deze uitdagende rol? Solliciteer dan nu en voeg je bij ons enthousiaste team in Nieuw Vennep!

​Gaan we er voor?

Voel jij je aangesproken? Laat het ons weten! We staan altijd open voor een kop koffie en een rondleiding. Stuur een mail of bel gerust naar Dennis Hofman, recruitment@craftworks.nl of 06 810 473 35 / 0252 684 387. Een WhatsApp sturen kan natuurlijk ook! Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om en zullen we deze enkel gebruiken t.b.v. jouw sollicitatie.

Volg ons op LinkedIn!