Vacature: Productieleider

Wie ben jij?

Een handige en geboren techneut met leidinggevende capaciteiten. Door twee rechterhanden en analytisch vermogen ben je in staat om nauwkeurig series van producten te assembleren en in dit proces het productieteam te begeleiden.

Als Productieleider vervul je een belangrijke rol binnen de assemblage- en productietak van Craftworks. Je staat dicht bij de vervaardiging van nieuwe producten die als Golden Model net uit hun ontwikkeltraject rollen of er soms zelfs nog net inzitten. Je staat in nauw contact met Engineering en het is aan jou om alle productievoorbereidingen te treffen om - mede met behulp van het ODOO ERP systeem en de inzet van het productieteam -  aan de hand van een sample model, de eerste productieseries te vervaardigen.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Binnen Craftworks ontwikkelen we allerlei soorten prototypes, veelal gevolgd door Golden Models, die vaak gerelateerd zijn aan de food- & agri sector. Van sommige van deze nieuw ontwikkelde producten moet vervolgens een eerste serie worden geproduceerd. In de eerste assemblagefase van deze series worden vaak nog kleinere aantallen geproduceerd (10 – 500 stuks), klaar om verstuurd te worden naar onze klanten voor een eerste marktintroductie.

Als Productieleider ben je nauw betrokken bij dit proces en werk je aan kleinschalige, vaak fijnere mechanische producten, waaronder bijvoorbeeld de 'C010 Milkshake Add-on' (zie afbeelding). In onze 'pop-up' productie komt vooral het fijnere mechanische gedeelte aangestuurd door elektronica naar voren en affiniteit hiermee is dan ook van groot belang. Met een flexibele instelling moeten wijzigingen in het ontwerp (Revisies) in nauw contact met Engineering onder jouw leiding snel kunnen worden doorgevoerd, soms zelfs tijdens een productie run.

De assemblage-afdeling is niet opgebouwd uit standaard productielijnen. Per product kan de manier van werken anders zijn. Voor nieuwe producten is het opmaken van werkorders in de juiste assemblagevolgorde en het samenstellen van assemblagehandleidingen (eventueel in overleg met Engineering) onderdeel van je werk als Productieleider. Veelal worden alle geproduceerde producten of modulen door het productieteam getest op een voor dat product speciaal ontwikkelde testopstelling (Factory Accepteance Test). Jouw analytisch vermogen en technisch inzicht zijn een bijdrage aan het team om onvolkomenheden in de assemblage tijdens het productieproces op te sporen en te verhelpen. Het is dus belangrijk dat je in staat bent om je de werking van producten snel eigen te maken.

Naast dat je hands-on kan meewerken in de assemblage, ben je ook het aanspreekpunt voor collega’s in het productieteam en stuur je op de vloer het productieproces aan. Je werkt nauw samen met de Productie Manager en je bent verantwoordelijk voor de voorraden en de planning, je hebt overzicht, weet prioriteiten te stellen en staat stevig in je schoenen. Je rapporteert binnen Craftworks Production rechtstreeks aan de Productie Manager.

Wat zoeken we?

Craftworks kent een hoog 'uitvinders' gehalte, we zijn altijd benieuwd hoe iets werkt, hoe iets beter of efficiënter kan, een organisatie met op en top techneuten dus.

Wij zoeken een bewezen leidinggevende met ervaring in een (fijn)mechatronica productie-omgeving. Je beschikt over ten minste MBO+ werk- en denkniveau en hebt aantoonbare ervaring in het werken met het Microsoft Office pakket en ERP-systemen. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Je hebt oog voor de individuele mens en je bent verbindend in het werken met teams en medewerkers. Je beschikt over creativiteit, een kritisch denkvermogen, je communiceert helder en werkt service- en klantgericht. Gevoel voor humor wordt gewaardeerd. 

De functie bestaat onder meer uit de volgende werkzaamheden:

 • Op basis van de Bill of Material (BOM) van Engineering (Excel) in het ODOO ERP systeem opzetten en inrichten van een nieuw product
 • Structuur van de werkorders in het ERP systeem indelen naar volgorde van assemblage van de onderdelen
 • Samenstellen van assemblage-instructies
 • Inboeken en bevestigen van Sales Orders naar de klant
 • Aanvragen offertes en bestellen van de onderdelen middels het ERP systeem
 • Inboeken en kwaliteitscontrole van binnengekomen onderdelen, voorraadbeheer en magazijn logistiek
 • Aanmaken van werkorders op basis van Sales Orders
 • Plannen werkzaamheden van het productieteam voor realisatie leveringen volgens afgegeven levertijden
 • Aan- en bijsturen van het productieteam in de assemblageprocessen (en hierin eventueel ook zelf meedraaien)
 • Administratie en uitgeven van serienummers
 • Gereedmaken verzendingen en afboeken van werkorders voor overdracht naar facturering
   

Gaan we er voor?

Voel jij je aangesproken? We maken graag kennis! Stuur een mail of bel gerust naar Jeroen Vermeulen, recruitment@craftworks.nl of 06 146 326 45 / 0252 684 387. Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om en zullen we deze enkel gebruiken t.b.v. jouw sollicitatie.


Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons op LinkedIn!