Vacature: Mechanical Engineer

Wie ben jij?

Een nieuwsgierige, oplossingsgerichte collega en geboren uitvinder. Was de afstandsbediening voor jou niet veilig of lag jouw brommer vaker uit elkaar dan dat er daadwerkelijk op gereden werd? Dan zoeken wij jou!

Als Mechanical Engineer sta je aan de wieg van nieuwe producten, vaak zijn dit in het begin niet meer dan ideeën. Het is aan jou om samen met je collega's deze ideeën om te zetten in technische oplossingen. Uiteraard binnen de gestelde eisen van het project en de omgeving waarin het product gaat functioneren.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Samen met collega’s wordt er in korte rondes van ontwerp, realisatie en evaluatie stapsgewijs een product ontwikkeld. Jij bent verantwoordelijk voor de verbetering of ontwikkeling van deze projecten. Als Mechanical Engineer ontwerp je complexe producten die je zelf assembleert en test in de werkplaats. Aan de hand van de testresultaten analyseer je jouw ontwerp en werk je aan verbeteringen.

Het uiteindelijke doel is om een werkend prototype af te leveren welke klaar is voor gebruik door de eindgebruiker. Om tot dit doel te komen heb je onder andere contact met de toeleveranciers van de onderdelen voor jouw project. Daarnaast kan het zo zijn dat je een door jou of jouw team bedachte oplossing presenteert aan de klant. 

Als team werkt Craftworks hard maar vooral met plezier samen. We zijn de afgelopen jaar gestaag gegroeid en onlangs zijn we ingetrokken in ons nieuwe onderkomen. Momenteel zijn we met een jong team van zo'n 20 engineers. Gedurende de werkweek wordt  er geregeld een stuk taart gegeten en een bak koffie gedronken. Jouw verantwoordelijkheid? Plezier hebben in je werk!

Wat zoeken we?

Craftworks kent een uitvindersmentaliteit, daarom bezit je doorzettingsvermogen, creativiteit en ben je altijd benieuwd hoe iets werkt, maar vooral waarom iets niet werkt. De oplossingen liggen doorgaans niet voor de hand waardoor het ontwikkelen van nieuwe technologieën of het combineren van bestaande technieken regelmatig van je wordt gevraagd.

Momenteel zoeken we naar een engineer met meerdere jaren werkervaring. Verder zijn er binnen deze functie natuurlijk een aantal andere voorwaarden die ook belangrijk zijn. Om te beginnen gaat het om een fulltime functie op ons kantoor in Nieuw Vennep, daarnaast zoeken we:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Twee rechterhanden;
  • Kennis en ervaring binnen de food industrie is een pré;
  • Kennis en ervaring met SolidWorks is een dikke pré;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Een creatieve en oplossingsgerichte geest met oog voor detail.

Gaan we er voor?

Voel jij je aangesproken? Laat het ons weten! We staan altijd open voor een kop koffie en een rondleiding. Stuur een mail of bel gerust naar Jeroen Vermeulen, recruitment@craftworks.nl of 06 146 326 45 / 0252 684 387. Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om en zullen we deze enkel gebruiken t.b.v. jouw sollicitatie.

Volg ons op LinkedIn!