Vacature: Mechanical Engineer

Wie ben jij?

Een nieuwsgierige, oplossingsgerichte collega en geboren uitvinder. Was de afstandsbediening voor jou niet veilig of lag jouw brommer vaker uit elkaar dan dat er daadwerkelijk op gereden werd? Dan zoeken wij jou!

Als Mechanical Engineer sta je aan de wieg van nieuwe producten, vaak zijn dit in het begin niet meer dan ideeën. Je hebt een aantal jaar werkervaring en bent ook in staat om een project te leiden. Het is aan jou om samen met je collega's ideeën om te zetten in technische oplossingen. Uiteraard binnen de gestelde eisen van het project en de omgeving waarin het product gaat functioneren. 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Samen met collega’s wordt er in korte rondes van ontwerp, realisatie en evaluatie stapsgewijs een product ontwikkeld. Jij bent verantwoordelijk voor het gehele proces, van de eerste schets tot de laatste hand aan een prototype voordat hij naar een beurs gaat.

Als Mechanical Engineer ontwerp je complexe producten die je vervolgens zelf assembleert en test in ons lab. Aan de hand hiervan analyseer je jouw ontwerp en werk je aan verbeteringen. Een hele dag achter je PC zitten komt dan ook zelden voor.

Het uiteindelijke doel is om in een korte tijd een werkend prototype af te leveren welke klaar is voor gebruik door de eindgebruiker. Om tot dit doel te komen heb je onder andere contact met de toeleveranciers van de onderdelen voor jouw project. Daarnaast kan het zo zijn dat je een door jou of jouw team bedachte oplossing presenteert aan de klant. 

Onze projecten zijn vaak 'food' gerelateerd en variëren van een koffiemachine tot aan een blended beverage dispenser. Daarnaast houden we ons ook bezig met compleet andere zaken, zoals bijvoorbeeld een cryosauna of een moderne varkensstal. Omdat we o.a. voor bekende merken als Coca Cola, Heineken en Douwe Egberts werken, kunnen we er niet altijd evenveel over vertellen. Op onze LinkedIn proberen we zoveel mogelijk te delen.

Als team werkt Craftworks hard maar vooral met plezier samen. We zijn de afgelopen jaar gestaag gegroeid en onlangs zijn we ingetrokken in ons nieuwe onderkomen. Momenteel zijn we met een jong team van zo'n 20 engineers. Gedurende de werkweek wordt er geregeld een stuk taart gegeten en een bak koffie gedronken. Jouw verantwoordelijkheid? Plezier hebben in je werk!

Wat zoeken we?

Craftworks kent een uitvindersmentaliteit, daarom bezit je doorzettingsvermogen, creativiteit en ben je altijd benieuwd hoe iets werkt, maar vooral waarom iets niet werkt. De oplossingen liggen doorgaans niet voor de hand waardoor het ontwikkelen van nieuwe technologieën of het combineren van bestaande technieken regelmatig van je wordt gevraagd.

Momenteel zoeken we naar een nieuwe collega met meerdere jaren werkervaring die ook een praktische kijk op projecten heeft. Iemand die de leiding kan nemen in een project en samen met een team aan de slag kan zou top zijn!

Verder zijn er binnen deze functie natuurlijk een aantal andere voorwaarden die ook belangrijk zijn. Om te beginnen gaat het om een fulltime functie op ons kantoor in Nieuw Vennep, daarnaast zoeken we:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Twee rechterhanden;
  • Kennis en ervaring binnen de food industrie is een pré;
  • Kennis en ervaring met SolidWorks is een dikke pré;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Een creatieve en oplossingsgerichte geest met oog voor detail.

Gaan we er voor?

Voel jij je aangesproken? Laat het ons weten! We staan altijd open voor een kop koffie en een rondleiding. Stuur een mail of bel gerust naar Randy de Wit, recruitment@craftworks.nl of 06 391 151 71 / 0252 684 387. Een WhatsApp sturen kan natuurlijk ook! Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om en zullen we deze enkel gebruiken t.b.v. jouw sollicitatie.

Volg ons op LinkedIn!