Vacature Inkoper

Wie zijn wij?

Wij zijn Craftworks! Ooit begonnen als een kleine engineeringclub met de ambitie om vooral mooie machines te ontwikkelen . Vandaag de dag mogen wij onszelf specialist noemen in de agri- & foodsector waarbij wij allerlei soorten prototypes ontwikkelen. Nieuwe producten dus! Sommige prototypes worden vervolgens in series van tien, honderd en soms duizendtallen geproduceerd en geassembleerd bij Craftworks Production. Inhouse beheren wij dus het hele proces: Van ontwikkeling tot aan assemblage en levering van het complete product en dus ook inkoop!

Wie ben jij?

Een commerciële en communicatieve Inkoper die niet alleen in staat is de beste leveranciers te vinden maar ook in staat is de beste deals te sluiten. Je bent besluitvaardig, weet snel te schakelen wanneer dit nodig is en bent cijfermatig goed ondergelegd. Je bent immers bezig met bestellingen, prijzen en voorraden!

Als Inkoper of Buyer binnen Craftworks Production sta je aan de wieg van de productie van onze machines. Technisch inzicht is daarbij van belang om goed mee te kunnen denken met onze engineers en de juiste leveranciers te vinden. Je stelt inkoopplannen op en zorgt ervoor dat onze kostprijs zo laag mogelijk wordt gehouden.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden als Inkoper?

Als Inkoper zorg jij dus dat de gewenste producten tegen een zo gunstig mogelijke prijs en met de juiste levertijden voor de productieplanning worden ingekocht. Deze werkzaamheden zijn nu verdeeld onder verschillende medewerkers maar willen wij graag met deze nieuwe functie centraliseren! Jij doet onderzoek welke leveranciers er zijn en benadert hen om prijsopgaven te krijgen. Jij vergelijkt leveranciers met elkaar om een zo goed mogelijke prijskwaliteitverhouding te krijgen. Het inkoopbeleid wordt in overleg vastgesteld maar we hopen dat jij ons inkooporgaan naar een hoger niveau weet te tillen. Dit doe je in overleg met onze productieleider en productiemanager. Belangrijke taken en verantwoordelijkheden van de inkoper die we zoeken, zijn:

 • vertalen van de engineering ‘Bill of materials’ (BOM) naar het productie ERP systeem;
 • op basis van onderzoek en bestaande gegevens de juiste leveranciers selecteren;
 • onderhandelen met leveranciers over inkoopprijzen en levertijden;
 • het opstellen van offertes en afsluiten van contracten;
 • toezien op het bestelproces en zorgen dat deze juist wordt uitgevoerd;
 • administratie op orde houden zoals revisies doorvoeren in de BOM, gegevens van klanten, leveranciers en orders;

We werken als team hard maar vooral met veel plezier samen. Jouw verantwoordelijkheid? Kom met plezier naar je werk!

Wat verwachten we van een Inkoper?

Craftworks heeft een hoog ‘uitvinders’ gehalte. We zijn altijd benieuwd hoe iets werkt en hoe iets beter of anders kan. Op en top techneuten dus. In de rol van Inkoper is dit geen eis maar technische affiniteit is zeker belangrijk. Wij zoeken bovenal iemand die in staat is een zo goed mogelijk inkoopbeleid te voeren tegen zo voordelig mogelijke prijzen. Dit vraagt de nodige verantwoordelijkheid en daarom zoeken wij iemand die:

 • minimaal 2 jaar ervaring heeft als Inkoper en/of Buyer;
 • hbo werk- en denkniveau heeft, verkregen door werk of scholing;
 • werkervaring heeft opgedaan binnen een technische omgeving;
 • zowel de Nederlandse als Engelse taal in spraak en schrift beheerst;
 • commercieel is ingesteld en communicatief zeer vaardig is;

Mocht je twijfelen of je wel genoeg ervaring hebt, geen probleem! We staan altijd open om een vrijblijvend kopje koffie te doen om elkaar te leren kennen.

Kom je binnenkort op de koffie?

Voel jij je aangesproken? We maken graag kennis! Stuur een mail of bel gerust naar Randy de Wit, rwit@craftworks.nl of 06 391 151 71 / 0252 684 387. Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om en zullen we deze enkel gebruiken t.b.v. jouw sollicitatie.

Volg ons op LinkedIn!