Vacature: Elektronica & Software Engineer

Wie ben jij?

Een nieuwsgierige, oplossingsgerichte en geboren uitvinder, dat is wat wij zoeken. Als Electrical & Software Engineer binnen Craftworks sta je aan de wieg van het ontwikkelen van nieuwe producten en technieken. Vaak is dat in het begin niet meer dan een idee dus is het aan jou om samen met het team dit idee om te zetten in een werkende, technische oplossing. 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Samen met collega’s wordt er in korte rondes van ontwerp, realisatie en evaluatie, stapsgewijs een product ontwikkeld. De ene keer gaat het om een koffiemachine voor Douwe Egberts, de andere keer om een nieuwe type vending machine voor Coca Cola. Wat onze projecten kenmerkt is de diversiteit ervan en de verschillende technieken die erin terugkomen. 

Als Electronica & Software Engineer of Embedded Software Engineer ben je verantwoordelijk voor het hard- en software ontwerp van onze prototypes waarbij het zwaartepunt op software ligt. Jij bent dus het brein achter een werkende prototype!  

Concreet betekent dit dat je onder meer verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen van voornamelijk embedded software. Jij programmeert de besturing van onze prototypes en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld onze koffiemachine ook daadwerkelijk koffie produceert als je op de knop drukt!  

Mits je dit leuk vind, behoort bijvoorbeeld PCB-design ook tot jouw verantwoordelijkheid. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het opleveren van een werkend prototype waarbij je zelf erg nauw betrokken bent bij de bouw en assemblage ervan. Veel mooier wordt het niet! 

Wat zoeken we?

Craftworks kent een ondernemerscultuur en een hoog ‘uitvinders’ gehalte. Wij zijn altijd benieuwd hoe iets werkt maar vooral hoe iets nóg beter kan. Wanneer je bij ons komt te werken, kom je te werken met gelijkgestemden die net als jij het wiel opnieuw wilt uitvinden.  

Wij zoeken daarom iemand die vooral creatief is, initiatief neemt en problemen niet uit de weg gaat. De oplossingen liggen doorgaans niet voor de hand omdat wij continu bezig zijn met innovaties. Daarom zoeken we een collega die voldoet aan het volgende profiel: 

  • Een afgeronde HBO-opleiding richting Elektrotechniek of soortgelijk; 

  • Kennis en ervaring met het ontwikkelen van embedded software; 

  • Kennis en ervaring binnen de machinebouw is een pré; 

  • Programma’s als C, C++, Python of Rust klinken jou bekend; 

  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; 

  • Je bent bovenal creatief, leergierig en gedreven! 

Mocht je recent je opleiding hebben afgerond en twijfelen of je wel genoeg ervaring hebt, geen probleem! Ook voor starters hebben we mogelijkheden.

Gaan we er voor?

Voel jij je aangesproken? Laat het ons weten! We staan altijd open voor een kop koffie en een rondleiding door onze mooie werkplaats. Stuur een mail of bel gerust naar Randy de Wit, recruitment@craftworks.nl of 06 391 151 71 / 0252 684 387. Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om en zullen we deze enkel gebruiken t.b.v. jouw sollicitatie. 

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons op LinkedIn!